måndag, oktober 17, 2005

Battlestar Galactica

Håller på och kollar på första säsongen av Battlestar Galactica på DVD. Väldigt bra science fiction-serie som är mer en dramaserie i rymden snarare än science fiction-serie av traditionellt snitt. En serie som drivs av karaktärer och bra handling. Nästan inget tekno-babbel om att ändra polariteteten på veckans underliga partikel.
Serien utspelar sig 40 år efter den första konflikten med cylonerna, robotar skapade av människorna som gör uppror, och är ett slags fortsättning på TV-serien från 1978 som också hette Battlestar Galactica. Den äldre serien är dock betydligt töntigare än den nya serien men kan vara kul att se om man känner för det.
Cylonerna har varit försvunna under dessa 40 år bara för att dyka upp och nästan utplåna hela mänskligheten i en kärnvapenattack koordinerad över de tolv planeter som mänskligheten finns på. Endast runt 50000 personer överlever i en flotta av rymdskepp som jagas av cylonerna som nu även har infiltrerat mäniskornas samhällen i mänsklig organisk form.

Serien är verkligen något som man bör se om man gillar science fiction och jag hoppas att någon ansvarsfull svensk kanal köper in den.