måndag, januari 30, 2006

Filmfestival 2


Den andra filmen för mig på festivalen var två dokumentärer på lite mindre än en timma var, båda från Norge.
Den första filmen var The Con Kid, som är en film om skojaren/svindlaren Richard Ringheim. Till att börja med får man följa hur dokumentärfilmarna försöker få tag på Richard, som misstänker att allt är ett försök av polisen att få tag på honom. I filmen så får man viss inblick hur han har kommit dit han är och han visar delar av hur man genomför svindlerier.
Richard verkar ha en instinktiv känsla för hur man lurar folk, men känslan verkar dra in honom i fler problem än vad han anar. Till en början så kände jag att han var en rätt sympatisk kille, men känslan förändras allt eftersom i filmen. Ju längre filmen pågår så börjar han mer framträda som en hänsynlös skojare som knappt skyr några medel för att han skall nå sina mål.
Som den karaktär Richard är så gör han filmen sevärd, men man sitter med en lite otäck bitter eftersmak när filmen slutar.

Den andra filmen, Groundhoppers, är en klart underhållande film om två väldigt fotbollstokiga bröder från Bergen i Norge. Jag har skrivit en recension om denna sevärda film på fotbollsbloggen Bara ben på Glenn Hysén.

2 Comments:

At 00:31, Anonymous Anonym said...

Hvem har opphavsretten til bildet av Richard Ringheim?

 
At 00:59, Blogger Kent Brockman said...

Vet inte. Fann bilden dit den är länkad,

 

Skicka en kommentar

<< Home