söndag, januari 28, 2007

Filmfestival 4 (2007)

Söndagens andra filmvisning gav fyra stycken examensfilmer från Filmhögskolan i Göteborg. Visningen var på Haga 1, vilket innebar världens sämsta säten.

Först ut var filmen Kompisar av Magnus Mork. Handlingen är om två kompisar som delar lägenhet och om hur deras olika syn på vad deras kamratskap handlar om påverkar dem. Hyfsad, även om karaktärernas handlande kändes lite konstigt.

Härnäst visades Triptyk av Isabella Eklöf, som är en film bestående av tre olika episoder. Där de två huvudfigurerna i varje episode spelades av samma skådespelerskor. När jag såg filmen så kändes episoderna disjunkta och krystade. Men jag antar att de går att se som tre olika typer av interageranden.

Nummer tre på visningen var en dokumentär om Håkan Milds sista dagar som fotbollsspelare. Denna film som var huvudanledningen att jag gick och såg filmerna har jag skrivit om på den blåvittcentrerade bloggen Bara ben på Glenn Hysén. Oväntad form.

Sist ut var ytterligare en film uppbyggd av tre episoder som heter Juni och som är regisserad av Fijona Jonuzi. Det växlade mellan de tre episoderna under filmen och till att börja med kändes filmen som ett "Va fan?", men tog sig ordentligt under gång när episoderna utvecklades. Alla episoderna handlade om vänner och deras dåliga kommunikation, som leder till konflikter av olika grad. Riktigt bra i slutändan.