tisdag, januari 30, 2007

Filmfestival 5 (2007)

Måndagens film har det lite provocerande namnet Hata Göteborg. Jag hade förväntat mig lite större fotbollsinnehåll efter en massa snacka på olika forum och hemsidor när filmen presenterades som en del av festivalen. Besvikelsen blev dock inte så stor i slutändan eftersom det visade sig att det var en riktigt bra film.
Filmen är centrerad kring ett kompisgäng i Helsingborg under en solig sommarvecka. Gänget känns lite ansträngt, mest p g a den dominerande ledaren som inte tolererar att någon går emot honom och att allt skall ske på hans villkor. De andra hänger dock med. Vare sig det gäller att spela fotboll och få skäll av ledarens styvfar eller åka till till Helsingör för att supa och slåss.
In kommer den goe gubben Isak från Göteborg och introducerar en störning som skakar om gruppen och vi får följa hur det utvecklar sig.

Även om karaktärerna kanske kändes lite överspelade så accepterar man dem och dras med. Fick nästan lite G-vibbar. Kul var det iaf och det är bara att gratulera till den smarta marknadsföringen kring namnet och hoppas att filmen får biodistrubition. Fler bör få se denna film. (7/10)