söndag, februari 05, 2006

Filmfestival 6

Sista kvällen för mig på festivalen var tänkt att gå i danskt gangstertema. Först med Pusher 3 och sedan en dokumentär om inspelningen av Pusher 2. Fick se den första filmen i alla fall, den andra blev inställd.
Av namnet så kan man förstå att filmen är den tredje i en serie. I serien som kretsar kring danska gangsters får man denna gång följa den åldrande gangstern Milo. Man har fått se Milo i de två tidigare filmerna. Som en central figur i Pusher och endast med i en scen i Pusher 2.
När man nu får se Milo så sitter han på ett möte för Anonyma Narkomaner då han försöker komma bort från sitt narkotikamissbruk. Det verkar som att han tröttnat på sitt gangsterliv och vill ändra på sig. Mot sig har han sina inre och yttre demoner.
Det mesta verkar gå emot den stackars Milo. Först visar sig den nya sändningen av knark innehålla extacy, Milo verkar vara en strikt heroinhandlare, och sedan så har han en väldigt krävande dotter som dagen till ära fyller år. Man bara sitter och väntar på en Cartman som hoppar fram och utbrister "You're busting my balls here!".
Filmen kan kännas lite seg, men jag tror att den skall avspegla Milos tillstånd i filmen och man känner hans ångest och stress.
Om man förväntar sig något som Frankes resa i Pusher så får man inget av den. Filmen liknar mer Pusher 2 om än ännu långsammare. Godkänd film med en del svart humor, som i de tidigare filmerna. Gillar man gangsterfilmer så skall man se den.